Udiarne
- Ponúkajú rýchle vyúdenie, najmä rýb či mäsa.
- Veľmi jednoducho sa zostavujú a obsluhujú.
- Prenosné udiarne fungujú na princípe horenia etanolu v horákoch a následným zahrievaním pilín, ktoré produkujú dym.
- Tento typ pracuje na princípe teplého údenia, čiže ryby sa zároveň tepelne upravia.
- K dispozícii existuje viacero typov a veľkosti pilín, ktoré môžu obsahovať určité koreniny, ktoré vylepšujú výslednú chuť pokrmu.
- Tesnosť udiarne zabezpečuje, že dym neuniká a neobťažuje okolie.
Grily
- Rýchla a jednoduchá príprava chutných pokrmov priamo pri vode či doma.
- Dokonalá kontrola nad pripravovaným jedlom.
- Jednoduché čistenie.
- K dispozícii sú aj modely, ktoré sa používajú spolu s plynovým varičom.